De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Louis de Sacy

A famous Louis of France

Louis de sacyDe wijngaarden zijn gelegen op de hellingen van la Montagne te Reims. Het Champagnehuis Louis de Sacy werd genoemd naar Louis de Sacy die van 1652 tot 1727 advocaat en letterkundige was, en tevens wijnhandelaar. Hij maakte deel uit van de invloedrijke adel en werd vereeuwigd door Nicolas de Largilliere die de bourgeoisie en de Royal Court geschilderd had.
 

De gemeente Sacy is een van de weinige gemeente die het label Premier Grand Cru mogen handhaven, er zijn slechts 17 dorpen.

De andere 319 gemeente mogen dit niet vermelden. Het zelfstandige bedrijf is eigendom van de Familie Sacy en exporteert de Champagne vooral naar Japan, China, de Verenigde Staten, en Europa. De U.S export is explosief gestegen door Koshere Champagne maken, omdat ze aan bepaalde richtlijnen voldoen. In Amerika wonen veel Joden.

Alain Sacy behoort tot de 12 generatie en heeft een behoorlijke know-how opgebouwd. Zijn ouders en grootouders leerde hem respect te hebben voor de natuur. Dat komt in uiting in z’n gezonde druiven en worden handmatig geplukt en gebruiken geen verdelgingsmiddelen. Tevens is men zeer bevlogen ten aanzien van het maken van een schone Champagne. Je kan met recht zeggen dat Alain Sacy een ambassadeur is van het Franse volk. “Une autre Grande Louis
Louis de Sacy