De heerlijkste wijnen uit diverse landen

De zomerdagen zijn weer voorbij. De kinderen zijn weer naar school en het “normale” leven is weer begonnen. Zo is er ook een einde gekomen aan de lekkere barbecuetjes, met vele sausjes & stokbroodjes met kruidenboter, de “we-halen-wel-even-een-patatje-omdat-het-vakantie-is” en het uit eten gaan is waarschijnlijk ook weer minder geworden. Tijd voor gezonde maaltijden. Laten wij nou even tegen een gezonde maaltijd aan zijn gelopen die ook nog simpel en snel klaar is. De perfecte maaltijd voor uit je werk met een heerlijke Covides, Comte de Foix, Xarel-Lo. Speciaal nu in de aanbieding zodat dit gerecht nog meer tot zijn recht komt.

 

Fast & Fresh: Kabeljauwpakketjes uit de oven

Als het toch nog barbecueweer is kunt je dit gerecht ook op de barbecue bereiden. Je kunt dan het beste aluminiumfolie gebruiken in plaats van bakpapier.

Ingrediënten voor 4 personen
4 kabeljauw filets
80 gr verse spinazie
1 rode ui
4 teentjes knoflook
100 gr kerstomaatjes
1 citroen
4 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
Peper en zout
Olijfolie

Materialen
4 vellen bakpapier

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg op ieder vel bakpapier een handje spinazie.

Kruid de kabeljauw filets met peper en zout en leg ze op de spinazie.

Snij de rode ui in halve ringen en leg dit bij de vis.

Verdeel wat tomaatjes over de vis.

Plet de knoflookteen met de platte kant van je mes en leg dit samen met een takje rozemarijn en tijm in het pakketje.

Snij de citroen in plakjes en leg een plakje op elke vis.

Besprenkel het geheel met olijfolie.

Vouw de pakketjes nu goed dicht. Haal beide flappen van het bakpapier omhoog en rol het als het ware dicht.
Doe dit ook met de zijkanten, het pakketje moet helemaal gesloten zijn.

Stoom de vis in ongeveer 15 – 20 minuten gaar. De stoomtijd is afhankelijk van de grootte van je vis.

De vis is klaar als deze wit maar glazig is.

Serveer het pakketje in zijn geheel met een lekkere frisse salade er bij.

Bron: www.uitpaulineskeuken.nl  

kabeljauw-1