De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Witte wijn / Adele Rouzé, Quincy
Aanbieding!
adele-rouze-quincy

Adele Rouzé, Quincy

€19,95 €16,95 inclusief 21% BTW

Druivensoort: Sauvignon Blanc
Land: Frankrijk
Smaak: Droog en fruitig

Een topper onder de Quincy wijnen dit blijkt wel uit de door de producent, Adele Rouze, gewonnen prijzen.

Het wijnhuis

Op enige afstand van het gebied Sancerre ligt in de heuvels het dorpje Quincy. Domaine Jaques Rouzé ligt midden in het dorp waar men veel bekendheid geniet. De stokken van de Sauvignon Blanc zijn gepland gedurendeAdelrouze1 de jaren 1920/1930 en sommige van de stokken in het jaar 1950. De meeste percelen liggen aan de linkerkant van de rivier de Cher. Sommige percelen zijn inclusief Les Rimonés, La Plante, Les Victoire, Les Nouzats, Créves Coeurs en Villadin. Sinds enkele jaren maakt de dochter Adele hier zelf wijn.

Na haar studie te Bordeaux keerde ze terug naar haar roots om haar eigen cuvée te maken. Zij staat bekend als één van de beste producenten van de Loire. Haar vader gaf haar stukken land met 90 jaar oude wijnstokken, waar zij een blend van maakte. Adelrouze2De wijngaarden zijn niet organisch maar er wordt gewerkt met verstand van zaken. Zij werkt alleen met natuurproducten. Zodra de druiven worden geplukt, worden de druiven ingedrukt. De temperatuur in de tanks wordt verhoogd en de fermentatie vindt plaats zonder gebruik van kunstmatige gisten.

Het resultaat is verbluffend. De combinatie van twee zeer uiteenlopende karakters van druiven resulteert in een prachtig glas. Haar droge, fruitige wijn is een juweel gemaakt van de Sauvignon Blanc druiven. Vader en dochter werken nauwgezet samen wat een waarborg is voor kwaliteit.


De wijn: Quincy

Een topper onder de Quincy wijnen dit blijkt wel uit de door de producent, Adele Rouze, gewonnen prijzen. Wij doen al jaren zaken met haar en ze overtreft zichzelf elke keer weer. Deze jonge dame weet hoe ze wijn moet maken. De geur is verfrissend van limoenen, van bloemetjes en vers gemaaid gras. Adelrouze3Het smaakt onvermijdelijk naar kruisbessen, limoenen en tropisch fruit. Daarnaast is de afdronk crispy, mineraal, fruitig en de onderstroom honingachtig. Prachtige vette druppels aan het glas. Voor de kenners onder ons is dit een absolute topwijn, die je in een sterrenrestaurant perfect kan drinken.

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Frankrijk, Loire

Smaak / Soort

Droog, Fruitig

Producent/merk

Adele Rouzé

Jaar

2013

Prijsklasse

10 tot 20 euro

Druivenras

Sauvignon Blanc