De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Witte wijn / Bodega San José, Villade Ontur, Jumilla Denominación de Origen
Villade-Ontur-Voorkan

Bodega San José, Villade Ontur, Jumilla Denominación de Origen

€6,75 inclusief 21% BTW

Druivensoort: Verdejo
Land: Spanje
Smaak: Droog en Fruitig

Deze mooie witte wijn heeft een hoge intensiteit van wit fruit, bloemen en perzik.

Het wijnhuis

De wijnen zijn het resultaat van een zeer oude traditie die voorkomt uit de voorouders van de Iberiërs en de Romeinen, DIGITAL IMAGEdie eeuwen geleden leefde in het land, die toen al voorzien warem van een uitstekende kwaliteitswijn.Bodega San José werd opgericht als een coöperatie, waar Dominio de Ontur onderdeel van is.

Door de plaatselijke boeren in 1947. De kwaliteit van een goede wijn, is geen toeval. Het vereist een goede bodem, klimaat en de passie van de mensen. San José ligt inbodega san jose collage 1 het dorp van Ontur, in de Spaanse provincie Albaceta (Castilla la Mancha), op een hoogte van ongeveer 650 meter boven de zeespiegel omgeven door bergen aan alle zijden. Een ideaal gebied voor de druiven. Een kalkrijke klei leem, met een karakteristieke microklimaat. In de winter en zomer hebben zij geen extreme temperaturen. Zo kunnen de wijnstokrassen tot aanhoudende groei worden aangezet. Al deze factoren, met behulp van geavanceerde fabricagetechnieken, resulteren in een uitstekende wijnproductie. Als de druiven volwassen zijn worden ze met de hand geplukt of mechanisch. Dit vindt plaats in september tot eind oktober. De alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur.


De wijn: Villade Ontur, Jumilla Denominación de Origen

Deze mooie witte wijn heeft een hoge intensiteit van wit fruit, bloemen en perzik. Een zeer licht gele kleur met een bodega-sj-1groene gloed.

In de mond een spannende fruitbom van perzik, kruisbessen, groene appels, ananas en lychee. Een lange en evenwichtige afdronk met een evenwichtige zuurgraad en een knisperend droog einde. Heerlijk zacht én fris. Een zeer mooie wijn.

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Spanje, Albacete

Smaak / Soort

Droog, Fruitig

Producent/merk

Bodega San José

Jaar

2012

Prijsklasse

5 tot 10 euro

Druivenras

Verdejo