De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Rode wijn / Bodega San José, Monastrell, Jumilla
Aanbieding!
Monastrell, Jumilla

Bodega San José, Monastrell, Jumilla

€6,75 €5,75 inclusief 21% BTW

Druivensoort: Monastrell
Land: Spanje
Smaak: Fris en Fruitig

Dominio de Ontur Monastrell Jumilla Concours Mondial Médaille d’Or 2013 Gold Medal en een Zilveren

Het wijnhuis

De wijnen zijn het resultaat van een zeer oude traditie die voorkomt uit de voorouders van de Iberiërs en de Romeinen, DIGITAL IMAGEdie eeuwen geleden leefde in het land, die toen al voorzien warem van een uitstekende kwaliteitswijn.Bodega San José werd opgericht als een coöperatie, waar Dominio de Ontur onderdeel van is.

Door de plaatselijke boeren in 1947. De kwaliteit van een goede wijn, is geen toeval. Het vereist een goede bodem, klimaat en de passie van de mensen. San José ligt inbodega san jose collage 1 het dorp van Ontur, in de Spaanse provincie Albaceta (Castilla la Mancha), op een hoogte van ongeveer 650 meter boven de zeespiegel omgeven door bergen aan alle zijden. Een ideaal gebied voor de druiven. Een kalkrijke klei leem, met een karakteristieke microklimaat. In de winter en zomer hebben zij geen extreme temperaturen. Zo kunnen de wijnstokrassen tot aanhoudende groei worden aangezet. Al deze factoren, met behulp van geavanceerde fabricagetechnieken, resulteren in een uitstekende wijnproductie. Als de druiven volwassen zijn worden ze met de hand geplukt of mechanisch. Dit vindt plaats in september tot eind oktober. De alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur.


De wijn: Dominio de Ontur, Monastrell, Jumilla

Zeer aromatisch, fruitig in de neus met meerdere nuances van rijpe zwarte en rode vruchten. Hints van bloemen en bodega-sj-1aardse tonen. In de mond sensueel door gevarieerde nuances met een perfecte aciditeit. Mineraal, sappig bosfruit en zwart zoethout. Zoals de Spanjaarden zeggen:  “impetuosity-gustativos-aromaticos”.

Een uitermate heerlijke tafelwijn, u moet hem beslist eens proberen met wat vrienden en kennissen.

Als je naar deze fles wijn kijkt is de prijs een koopje in de regel met zo’n prachtige verscheidenheid aan smaken.bodega san jose collage 2

Een mooie intense kleur, rode kers, hoge intensiteit met overvloedige schakeringen. Bright, levend, met een explosieve jeugdige uitstraling. Ideale temperatuur om te drinken 14 graden tot 16 graden.

 

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Spanje, Albacete

Smaak / Soort

Fris, Fruitig

Producent/merk

Bodega San José

Jaar

2012

Prijsklasse

5 tot 10 euro

Druivenras

Monastrell