De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Rode wijn / Chateau Brun Despagne, Querre Bordeaux Superieur
brun-despagne-querre

Chateau Brun Despagne, Querre Bordeaux Superieur

€13,50 inclusief 21% BTW

Druivensoort: 100% Merlot
Land: Frankrijk
Smaak: Fruitig en sappig

Eén van de oudste wijnstokken en fijnste parcelen van het Chateau Brun Despagne Querre.

Het wijnhuis

Na het overlijden van zijn vader nam de geadopteerde zoon Dr Raymond Brown Despagne het roer over. Hij werkte 30 jaar als burgemeester en als wijnbouwer. Door zijn professionele talent verkreeg hij uitzonderlijke wijnen.

Chateau Brun Despagne Querre ligt aan de linkerkant van de Dordogne. De wijngaard bezit 80 jaar oude wijnstokken, die aanleiding geven tot een zeer gestructureerde wijn met een grote elegantie. De druiven worden handmatig geselecteerd. Vervolgens gaan de druiven in nieuw Frans eiken houten vaten. Deze wijnen kunnen met gemak concureren met de grote Bordeaux wijnen.

brundespagne collage 1


De wijn: Querre Bordeaux Superieur

Deze wijnen komen van de fijnste percelen en de oudste wijnstokken van het Chateau Brun Despagne Querre. In de neus, rijp zwart fruit met lichte kruidige tonen. Een lichte houtimpressie, kersen en een vleugje chocolade en vanille. Tranen aan de glaswand. De kleur is blauw, rood inktachtig. In de mond gekonfijt pitfruit, velvet qua structuur maar tegelijkertijd prachtige zuren en scherpe zoete tannines. In de afdronk peper en mokka

Schenk deze wijn met veel respect. Deze wijn mistaat niet op de kaart van grote hotels en restaurants. Dit is kwaliteit met een beperkte oplage.

brundespagne collage 2

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Frankrijk, Bordeaux

Smaak / Soort

Fruitig, Sappig

Producent/merk

Château Brun Despagne

Jaar

2011

Prijsklasse

10 tot 20 euro

Druivenras

Merlot