De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Rode wijn / Chateau Camelot la Chapelle, Grand Vin de Bordeaux 2010
Aanbieding!
camelot-la-chapelle-2011

Chateau Camelot la Chapelle, Grand Vin de Bordeaux 2010

€9,75 €6,95 inclusief 21% BTW

Druivensoort: Blend, 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc
Land: Frankrijk
Smaak: Droog en Fruitig

Voor elke dag bij het eten, voor een zeer redelijke prijs. Wine Searcher beoordeling: 5 sterren!

Het wijnhuis

Het wijngebied van de Bordeaux is ongeveer zo groot als 1/3 van Nederland. Om de verschillende stijlen van de regio’s van elkaar te onderscheiden, plegen wijnliefhebbers het wijngebied te verdelen in de rechteroever, de linkeroever en Entre-Deux-Mers. Dit betekent letterlijk: “tussen de zeeën”, al zijn het eigenlijk twee oevers. Elk van de grote gebieden omvat diverse appellations. De wijnen van de linkeroever zijn de beroemdste en gebruiken doorgaans meer cabernet.

De belangrijkste stad van deze regio is Libourne. Deze werd gesticht door een Engelsman Roger Leyburn op de grens van de Dordogne en haar zijrivier de Isle. Dit is altijd een schepingshaven geweest voor de wijnen en langs de rivier staan enorme pakhuizen.

De wijngaarden van het chateau liggen in Salignac Villegouge, ten noorden van Libourne. Libourne was bij uitstek de handelsstad van Bordeaux. De bodem beschikt over klei. Dit is uitstekend geschikt voor de voedingsbodem van de Merlot. Chateau Camelot la Chapelle maakt een mooie ongecompliceerde wijn uit de bekende Bordeauxstreek. Het is een blend, een mix van 50% merlot, 40% cabernet sauvignon en 10% cabernet franc.


De wijn: Grand Vin de Bordeaux 2010

In de neus aroma’s van kersen en donker fruit. Verder heeft de wijn een attractieve granaatstenen rode kleur met een klein paars randje. In de mond jong fruit, aardbei, framboos, chocolade, toast en rijpe tannines. In de afdronk een vleugje specerijen met een lichte zuurgraad. In het glas een tranendal. Je kunt deze wijn ook nog 5 á 7 jaar bewaren. Schenken bij een temperatuur 16 á 18 graden.

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Frankrijk, Libournee

Smaak / Soort

Droog, Fruitig

Prijsklasse

5 tot 10 euro

Producent/merk

Château Camelot la Chapelle

Type/kleur

Rode wijn

Druivenras

Blend, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot