De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Witte wijn / Chateau Goudichaud, Grand Vin de Blanc
goudichaud-2003-graves-de-vayres-blc (1)

Chateau Goudichaud, Grand Vin de Blanc

€9,75 inclusief 21% BTW

Druivensoort: 85% Sauvignon Blanc, 10% Muscadelle, 5% Semillion
Land: Frankrijk
Smaak: Kruidig en droog

Een heerlijke aromatische wijn met lichte houttinten en kruidigheid en heeft een goudgele kleur. Gouden Medaille Concours International de Paris 2013

Het wijnhuis

In 1930 kocht de Familie Glotin het Chateau uit de 18 eeuw en het Domaine Goudichaud. Henriette Glotin de dochter was de eerste vrouwelijke wijnmaker en wijde zich hartstochtelijke aan het ontwikkelen van de wijn en de wijnbouw. Goudichaud 1De wijn wordt 8 maanden in Franse eiken vaten bewaard. Nu bestiert kleinzoon Yves het domein in de geest van zijn familie met know-how en respect voor de natuur om de oude traditie in al zijn glorie voort te zetten. Graves de Vayres is een klein district in de Entre-Deux-Mers, een subregio van de Bordeaux. Goudchaud 2De naam van de AOC Graves appellation, wordt toegepast op zowel rode en witte wijnen gemaakt in die omgeving. Het omvat de gemeenten Arveyres en Vayres een historische stad die gelegen is aan een deel van de rivier de Dordogne, dat beroemd is om zijn middeleeuwse kasteel. Graves de Vayres heeft een belangrijke eigenschap vanwege het grind in de bodem. Dit geeft de druiven hun speciale karakter waar zij bekend om zijn.


De wijn: Grand Vin de Blanc
Gouden Medaille Concours International de Paris 2013

Een heerlijke aromatische wijn met lichte houttinten en kruidigheid. Deze wijn heeft een goudgele kleur en een vet tranendal in het glas. In de neus ruikt men witte bloemen, perzik en grapefruit. In de mond steenvruchten met een lichte honingzoete smaak en in de afdronk impressies van citrusvruchten en limoen.

Heerlijk voor in de zomer op een terras of als aperitief. Een mooie prijs/kwaliteit verhouding, echt een ongelooflijke topper.

Goudichaud 3

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Frankrijk, Graves de Vayres

Smaak / Soort

Droog, Kruidig

Producent/merk

Château Goudichaud

Jaar

2012

Prijsklasse

5 tot 10 euro

Druivenras

Muscadelle, Sauvignon Blanc, Semillion

Type/kleur

Witte wijn