De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Rode wijn / Gmeiner, Blaufränkisch
Blaufrankisch Novum Classic

Gmeiner, Blaufränkisch

€12,95 inclusief 21% BTW

Druivensoort: Blaufränkisch
Land: Oostenrijk
Smaak:

Mooie soepele en ronde wijn met prachtig bosfruit.

Het wijnhuis

Sinds 1987, realiseren zij de filosofie: de wijngaard maakt de wijn. De wijnen tonen hun kwaliteit door Oostenrijkse herkomst en overtuigen in internationale vergelijkingen. Bertl Gmeiner was de grondlegger van het bedrijf samen met zijn zonen Alexander en Robert. Het bedrijf is gelegen op 15 km ten oosten van Krems. Van de acht hectare zijn de helft rood en de andere helft wit.

In Purbach, op de westelijke oever van de Neusieler See, kweekt de familie Gmeiner witte en rode variëteiten op 20 hectare van de beste wijngaarden. Het grootste gedeelte van de regio bestaat uit prachtige zuidelijke hellingen van het zuidwesten op de Leithagebergte. Dit gebergte wordt optimaal verlicht door de zon en de luchtstromingen die onder andere continue zorgen voor warme aanvoer. In de bodem bevinden zich gneis en schist die met kalksteen bedekt zijn. Door de hitte en zonlicht krijgt men typische mineralenotities in de wijnen. Het Leithagebergte staat op het hoogste punt van Burgenland. De perfecte, harmonieuze locatie de Pannonische wereld overspoeld met zonlicht. De bodem Van Burgenland zijn zeer gevarieerd. Het bereik strekt zich uit van klei op mergel en löss bodem, van lichte zandige bodem tot zware kleigrond. Bij nader onderzoek, vindt men vaak ooggetuigen van de geologische ontwikkeling van onze regio: mosselen, koralen en algen – ingesloten en vereeuwigd in kalksteen. De vloer is van groot belang voor de ontwikkeling van de wijnstok, alsmede voor het type en kwaliteit van de wijn. Zij cultiveren witte druivenrassen zoals Chardonnay, Riesling en Sauvignon Blanc. De rode wijnen variërend Gamay, Zweigelt, Pinot Noir, Merlet en Syrah en Cabernet Sauvignon en Rosé.


De wijn: Blaufränkisch

Deze mooie rode wijn heeft een robijn rode kleur in het glas met een paarse ring, voorzien van een wild tranendal. Vanille geconfijte kersen en donker bosfruit voorzien van een sappige aciditeiten. Vooral overtuigend in de smaak een minerale toets met daarna een vurige rode peperigheid in de afdronk.

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Oostenrijk, Burgenland

Smaak / Soort

Droog, Fruitig

Prijsklasse

10 tot 20 euro

Producent/merk

Gmeiner

Type/kleur

Rode wijn

Jaar

2013

Druivenras

Blaufränkisch