De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Witte wijn / Gmeiner, Welschriesling Classic
Gmeiner Welschriesling Classic

Gmeiner, Welschriesling Classic

€8,95 inclusief 21% BTW

200 op voorraad

Druivensoort: Welschriesling
Land: Oostenrijk
Smaak: Fruitig en mineraal

Deze wijn heeft zeer mooie minerale notities.

Het wijnhuis

Sinds 1987, realiseren zij de filosofie: de wijngaard maakt de wijn. De wijnen tonen hun kwaliteit door Oostenrijkse herkomst en overtuigen in internationale vergelijkingen. Bertl Gmeiner was de grondlegger van het bedrijf samen met zijn zonen Alexander en Robert. Het bedrijf is gelegen op 15 km ten oosten van Krems. Van de acht hectare zijn de helft rood en de andere helft wit.

In Purbach, op de westelijke oever van de Neusieler See, kweekt de familie Gmeiner witte en rode variëteiten op 20 hectare van de beste wijngaarden. Het grootste gedeelte van de regio bestaat uit prachtige zuidelijke hellingen van het zuidwesten op de Leithagebergte. Dit gebergte wordt optimaal verlicht door de zon en de luchtstromingen die onder andere continue zorgen voor warme aanvoer. In de bodem bevinden zich gneis en schist die met kalksteen bedekt zijn. Door de hitte en zonlicht krijgt men typische mineralenotities in de wijnen. Het Leithagebergte staat op het hoogste punt van Burgenland. De perfecte, harmonieuze locatie de Pannonische wereld overspoeld met zonlicht. De bodem Van Burgenland zijn zeer gevarieerd. Het bereik strekt zich uit van klei op mergel en löss bodem, van lichte zandige bodem tot zware kleigrond. Bij nader onderzoek, vindt men vaak ooggetuigen van de geologische ontwikkeling van onze regio: mosselen, koralen en algen – ingesloten en vereeuwigd in kalksteen. De vloer is van groot belang voor de ontwikkeling van de wijnstok, alsmede voor het type en kwaliteit van de wijn. Zij cultiveren witte druivenrassen zoals Chardonnay, Riesling en Sauvignon Blanc. De rode wijnen variërend Gamay, Zweigelt, Pinot Noir, Merlet en Syrah en Cabernet Sauvignon en Rosé.


De wijn: Welschriesling Classic

Welschriesling heeft een prachtige lichte groen/gele kleur en heeft zeer mooie minerale notities. Een elegante afwerking op de gehemelte. In de mond sappig peer fruit en daarna een kruidige appel en aroma’s in de neus. Een goed geintegreerde druivenras, is zeer toegankelijk en ongelooflijk zuiver. Voor bijna overal inzetbaar. Deze wijn schenkt men in menig Burgenlands restaurant. Hier wensen wij u veel plezier mee.

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Oostenrijk, Burgenland

Smaak / Soort

Droog, Fruitig, Mineraal

Prijsklasse

5 tot 10 euro

Jaar

2013

Type/kleur

Witte wijn

Druivenras

Welschriesling

Producent/merk

Gmeiner