De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Witte wijn / La Caneva dei Biasio, Prosecco doc Treviso Millesimato
Prosecco doc Treviso Millesimato

La Caneva dei Biasio, Prosecco doc Treviso Millesimato

€9,95 inclusief 21% BTW

Druivensoort: Prosecco
Land: Italië
Smaak: Fris en fruitig

Valdobbiadene het allerbeste deel van de Prosecco. Voldoende parrelend en een prachtig “moussegevoel”.

Het wijnhuis

Ruim tachtig jaar geleden starte la caneva dei biasio zijn eigen wijngaard op het platteland. Castellana ligt in de provincie Treviso. Giovanni, zijn bijnaam biasio was de grootvader van de huidige partners. azienda1Hij besloot in het jaar 1955 om een wijngaard te beginnen. Vervolgens heeft zijn zoon Angelo het roer overgenomen waarna er veel veranderd is. La caneva dei biasio is een internationale groep en export azienda5haar producten wereldwijd. De productie processen zijn vooruitgegaan door gebruik te maken van nieuwe technologie. Men bezit voorts nog een bekend restaurant, “Osteria”, die door de familie gerund wordt.


De wijn: Prosecco doc Treviso Millesimato

Een prachtige prosecco treviso millesimato uit het allerbeste deel van de appellatie. De druiven zijn geplukt met grote voorzichtigheid. Alles klopt hier. Een prachtige bleek gele kleur. Bij het inschenken een fraaie sneeuwwitte schuimkraag, deze blijft lang opschuimen. Door het glas heen ziet men kleine belletjes die naar de oppervlakte komen. Zeer verfijnde perzik, nectarinearoma’s en bloesems. In de afdronk fruitig en geeft een sensueel moussegevoel.

In één woord voor oud en nieuw, voor feesten en partijen een kwalitatief hoogstaande prosecco voor een zeer kleine prijs

aziendabanner

 

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Italie, Treviso

Smaak / Soort

Fris, Fruitig

Producent/merk

La Caneva dei Biasio

Prijsklasse

5 tot 10 euro

Druivenras

Prosecco

Type/kleur

Mousserende wijn, Witte wijn