De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Witte wijn / La Caneva dei Biasio, prosecco asola spumante docg
prosecco

La Caneva dei Biasio, prosecco asola spumante docg

€9,75 inclusief 21% BTW

Druivensoort: Prosecco
Land: Italië
Smaak: Droog en Fruitig

Valdobbiadene Superiore het allerbeste deel van de Prosecco. Voldoende schuimende sensualiteit.

Het wijnhuis

Ruim tachtig jaar geleden starte la caneva dei biasio zijn eigen wijngaard op het platteland. Castellana ligt in de provincie Treviso. Giovanni, zijn bijnaam biasio was de grootvader van de huidige partners. azienda1Hij besloot in het jaar 1955 om een wijngaard te beginnen. Vervolgens heeft zijn zoon Angelo het roer overgenomen waarna er veel veranderd is. La caneva dei biasio is een internationale groep en export azienda5haar producten wereldwijd. De productie processen zijn vooruitgegaan door gebruik te maken van nieuwe technologie. Men bezit voorts nog een bekend restaurant, “Osteria”, die door de familie gerund wordt.


De wijn: prosecco asola spumante docg

Gebotteld in een prachtige transparante fles met een gouden bodem en een gouden hals. Een prosecco met kwaliteit die wordt gemaakt in het bekende gebied van Valdobbiadene.

Een bleek stro gele kleur met aromatische fijne impressies van witte perzik, nectarines en peertjes. In de afdronk veel body, zeer fruitig en tevens lekker droog. Excellent als aperitief en ook een prachtige begeleider bij de maaltijd. Serveren rond de 6-10 graden.

aziendabanner 

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Italie, Treviso

Smaak / Soort

Droog, Fruitig

Producent/merk

La Caneva dei Biasio

Prijsklasse

5 tot 10 euro

Druivenras

Prosecco