De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Witte wijn / Louis de Sacy, Brut Grand Cru
louis-de-sacy-brut

Louis de Sacy, Brut Grand Cru

€26,95 inclusief 21% BTW

Druivensoort: Blend: 60% Pinot Noir, 5% Pinot Meunier, 35% Chardonnay 10%
Land: Frankrijk
Smaak: Droog en fruitig

Meervoudig prijswinnaar:
Zilver Medaille Challange International du Vin 2013
Japan Wine Challenge Champagne 2013
Mundus Vini  2008
Wine Advocate: 28-541
Wine Spectator Score 91

Het wijnhuis

De wijngaarden zijn gelegen op de hellingen van la Montagne te Reims. Het champagnehuis Louis de Sacy werd genoemd naar Louis de Sacy, die van 1652 tot 1727 advocaat & letterkundige was en tevens wijnhandelaar. Hij maakte deel uit van de invloedrijke adel en werd vereeuwigd door Nicolas de Largilliere die de bourgeoisie en het Franse Hof had geschilderd.

 

De gemeente Verzy is één van de weinige gemeente die het label Premier Grand Cru mogen handhaven, er zijn slechts 17 gemeenten die het Grand Cru label mogen voeren.De andere 319 gemeente mogen dit nietvermelden.

Het bedrijf is eigendom van de familie Sacy en exporteert de champagne vooral naar Japan, China, de Verenigde Staten, en Europa. De U.S export is explosief gestegen vanwege de productie van Koshere Champagne. Nu de champagne voldoet aan bepaalde richtlijnen, terwijl Amerika veel Joodse inwoners heeft.

Alain Sacy behoort tot de twaalfde generatie en heeft een behoorlijke know-how    opgebouwd. Zijn ouders en grootouders leerde hem respect te hebben voor de natuur. Dat komt in uiting in zijn gezonde druiven, die handmatig worden geplukt terwijl er geen chemische verdelgingsmiddelen worden gebruikt. Je kan met recht zeggen dat Alain Sacy een ambassadeur is van de champagne. “Une autre Grande Louis”.

Louis de Sacy collage1


De champagne: Brut Grand Cru

Zilver Medaille Wine Style Asia Award 2007 in gebracht door Belpaso in Singapore waar wij als importeur aanwezig waren op de Grote Beurs van Azie. Panel Jim MacMahon – Australie, Aakash Singh Rathore – India, Lavinia Kar -China, Graham Hayward  –  United Kingdom, Tran Ngoc Chau – Vietnam.

Vele vermeldingen in Franse Bladen over de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

In de neus een vermenging van geconfijte vruchten en mineralen. In de mond een complexe structuur. Onder ander noten, citrus, specerijen, kruiden, groene pruimen, steen fruit, groene peer en getoast brood. In de finale een finesse van mineralen en zeer fijne bubbels die heel lang in het glas blijven hangen. Een verrukkelijke champagne bij een feestje, bij eten of als aperitief. Een fantastische begeleiding voor een trouwerij.

Louis de Sacy collage 2

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Frankrijk, Verzy

Smaak / Soort

Droog, Fruitig

Prijsklasse

20 tot 30 euro

Producent/merk

Louis de Sacy

Type/kleur

Champagne, Witte wijn

Druivenras

Blend, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir