De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Champagne / Louis de Sacy, Cuvee Nue
Louis de Sacy Cuvee Nue

Louis de Sacy, Cuvee Nue

€23,00 inclusief 21% BTW

97 op voorraad

Druivensoort: 60% Chardonnay, 35% Pinot Meunier, 5% Tous les Grand Crus
Land: Frankrijk
Smaak: Droog, klein zuurtje en een vleugje citrus

Gold Medal Award International Wine Challange te Wenen en Gilbert & Gaillard Goud 90/100

Het wijnhuis

De wijngaarden zijn gelegen op de hellingen van la Montagne te Reims. Het champagnehuis Louis de Sacy werd genoemd naar Louis de Sacy, die van 1652 tot 1727 advocaat & letterkundige was en tevens wijnhandelaar. Hij maakte deel uit van de invloedrijke adel en werd vereeuwigd door Nicolas de Largilliere die de bourgeoisie en het Franse Hof had geschilderd.

 

De gemeente Verzy is één van de weinige gemeente die het label Premier Grand Cru mogen handhaven, er zijn slechts 17 gemeenten die het Grand Cru label mogen voeren.De andere 319 gemeente mogen dit nietvermelden.

Het bedrijf is eigendom van de familie Sacy en exporteert de champagne vooral naar Japan, China, de Verenigde Staten, en Europa. De U.S export is explosief gestegen vanwege de productie van Koshere Champagne. Nu de champagne voldoet aan bepaalde richtlijnen, terwijl Amerika veel Joodse inwoners heeft.

Alain Sacy behoort tot de twaalfde generatie en heeft een behoorlijke know-how    opgebouwd. Zijn ouders en grootouders leerde hem respect te hebben voor de natuur. Dat komt in uiting in zijn gezonde druiven, die handmatig worden geplukt terwijl er geen chemische verdelgingsmiddelen worden gebruikt. Je kan met recht zeggen dat Alain Sacy een ambassadeur is van de champagne. “Une autre Grande Louis”.

Louis de Sacy collage1


De champagne: Cuvee Nue

Gold Medal Award International Wine Challange te Wenen. Gilbert & Gaillard Goud 90/100

Deze champagne is zonder suiker gemaakt, wat je overigens niet proeft. Deze top champagne is bij uitstek geschikt voor mensen die geen suiker mogen hebben. Als u op dieet bent of als u diabeet bent kunt u deze heerlijke champagne met een gerust hart drinken. Serveren tussen de 8 á 9 graden.

Louis de Sacy collage 2

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Frankrijk, Verzy

Smaak / Soort

Droog

Prijsklasse

20 tot 30 euro

Producent/merk

Louis de Sacy

Druivenras

Chardonnay, Pinot Meunier, Tous les Grand Crus