De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Witte wijn / Michel Vattan, Sancerre Blanc
sancerre-blanc-cuvee-argile-100×300

Michel Vattan, Sancerre Blanc

€12,75 inclusief 21% BTW

Druivensoort: Sauvignon Blanc
Land: Frankrijk
Smaak: Droog en fruitig

Hoogste onderscheiding Special Trophy Awards. Eén van de mooiste Sancerre ooit geproefd.

Het wijnhuis

Special Trophy Awards Domaine Vattan.

Verschillende van zijn oogstjaren zijn erkend door Internationale Sauvignon Blanc Trophy’s. MichelVattan4Tekenend is in dit verband de proeverij die op 3 mei 2013 werd gehouden door het Internationale professionele des Vins de Centre BIVC Panel. Dit panel bestond uit wijnexperts uit 16 verschillende landen. Zij proefden in totaal 807 wijnen. Het Engelse panel werd vertegenwoordigd door Loire specialist: Jim Budd, Sauvignon Blanc expert Jamie Goode en David Cobbold een Engelse wijnconsulent, die college geeft en schrijver is van “Leven in Frankrijk”.

MichelVattan5Pascal Joulin van Domaine Michel Vattan kreeg de Speciale Trophy Award, een ongekend resultaat. Dit is een parel uit het Sancerre gebied. Alle wijnexperts over de gehele wereld roemen hem elk jaar voor zijn uitstekende sancerre. Met recht zijn wij heel trots om u deze wijn te kunnen aanbieden. Dit is een 3 sterren restaurant wijn.

Daarnaast wordt deze wijn geroemd door Mr Parker, Guide Hachette en als aangegeven, elk jaar wint hij ongelooflijke prijzen.

  • Revue du Vin du Magazin le Point door Jaques Dupont.
  • Revue du Vin de France.
  • Revue Wine Docters Grande Bretagne.

De wijn: Sancerre Blanc

In de neus een explosie van limoen, citrus en mineralen. In het glas prachtige stro gele kleur en vet tranend. In de mond barst het van een Sauvignon-pallet. In het begin grassig met vooral citroenen, pompelmoes, groene appels en limoenen in de afdronk. Prima zuren en een overweldigende toets van mineraliteit. Kortom, een mooie droge fruitige wijn.MichelVattan2

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Frankrijk, Maimbray

Smaak / Soort

Droog, Fruitig

Druivenras

Sauvignon Blanc

Producent/merk

Michel Vattan

Jaar

2013

Prijsklasse

10 tot 20 euro

Type/kleur

Witte wijn