De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Witte wijn / Moingeon, Cremant de Bourgogne Brut
cremant-de-bourgogne-brut-blanc-moingeon

Moingeon, Cremant de Bourgogne Brut

€12,95 inclusief 21% BTW

Druivensoort: Chardonnay & Pinot Noir
Land: Frankrijk
Smaak: Fris en Fruitig

Een heerlijke frisse en fruitige chardonnay.

Het wijnhuis

In 1895 ontdekten de twee broers Francois en Albert Moingeon, wijnmakers in de plaats Pommard, de wijngaarden en het huis Moingeon. In 1922 nam Pierre Moingeon, de enige zoon van Albert, het bedrijf over samen met ingenieur Pierre Barbier, de echtgenoot van Helene Moingeon en de dochter van Francois, Louise.

Pierre Barbier, ging de wijnhandel in en liet verschillende octrooien registreren, onder ander de revolutionaire “Champagne Methode”. Vervolgens ontdekte hij de automatische machine “pupitre” die langzaam de flessen van boven naar beneden omkeert. In 1975 werd het bedrijf officieel genoemd La Maison du Cremant. Zij kregen het certificaat A.O.C. voor mousserende wijnen binnen de Bourgogne. Met meer dan een eeuw aan kennis en ervaring is La Maison du Cremant één van de meest prestigieuze huizen van de Bourgogne in Nuits-Saint George. De wijnen van de La Maison du Cremant zijn onderscheidend met karakter en kwaliteit.

Vincent Sauvestre nam het bedrijf in Juni 2003 over. Hij is zeer bekend geworden door zijn uitmuntende Chablis en Rully.


De wijn: Cremant de Bourgogne Brut

Bij het inschenken een verrassende mooie witte schuimkraag en een geur van groene appels. In de mond een unieke smaak van weelderig fruit en bloemige noten, een goede intensiteit.  In de afdronk een goede aciditeit en een verfrissende crispy afdronk, met vleugjes van appel en grapefruit.

Wine Enthusiast schreef hierover: Deze fruitige wijn is gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir. De kleur is licht geel met groene reflexen en kleine bubbeltjes. Frisse geur en citrusvruchten en sommige bloemige noten. Afdronk, puur fruit (grapefruit en citroenen).

U kunt hem schenken bij vis,  garnalenkroketten, garnalenomelet, gevogelte, en een zeer romige koemelkkaasje de Chaource en ook bij desserts. En tevens voor uw gasten in te schenken als binnenkomer een heerlijk aperitief.

Serveren rond 6 – 8 graden

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Frankrijk, Nuits-Saint-Georges

Smaak / Soort

Fris, Fruitig

Producent/merk

Moingeon

Prijsklasse

10 tot 20 euro

Druivenras

Chardonnay, Pinot Noir

Type/kleur

Mousserende wijn, Witte wijn