De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Witte wijn / Nastl, Grüner Veltliner Klassik
Aanbieding!
klassic_weiss

Nastl, Grüner Veltliner Klassik

€7,95 €6,75 inclusief 21% BTW

Druivensoort: Grüner Veltliner
Land: Oostenrijk
Smaak: Droog, fris en mineraal

In de mond heldere appelvruchten met exotische sappige fruitnotities.

Het wijnhuis

Het wijngoed ligt in Kamptal, Langenlois. De belangrijkste wijnstad van Oostenrijk. Het gebied is genoemd naar een zijrivier van de Donau ”de Kamp”. De bodem bestaat vooral uit graniet. De bekendste berg in dit wijngebied is de Heiligenstein. Door de zon die op de berg brandt, ontstaan hier bijzonder hoge (helse) temperaturen. Dit is de reden, nastl3dat deze berg de naam Hellenstein heeft gekregen. Het grote verschil tussen dag en nacht geeft de wijnen mooie aroma’s en een mineraal karakter. De sappige Grüner Veltliner staat op löss (klei) en vormt de basis van de jaren lange traditie van de wijnproductie in de Langenlois, die zelfs terug te voeren is tot de Romeinse tijd.

nastl

De familie Nastl heeft een grote familie traditie. Waar de nadruk ligt op het woord ”familie”. Vader Gunter, Moeder Renate, Christiaan, Alexander en Petra hebben de kennis en passie die elke keer weer wordt geperfectioneerd.

Men wint vele grote prijzen waaronder, Awards 2013 Grüner Veltliner Fallstaf Magazine, Gruner Veltliner Kittmannsberg Zilver. Dat zijn één van de vele prijzen die ze gewonnen hebben.


De wijn: Grüner Veltliner Klassik

In de neus citrus en appels. In de mond heldere appelvruchten met exotische sappige fruitnotities en kruiden zoals rode peper met een stimulerende zuurgraad en een goede lengte.

nastl2Werkelijk een entertainer bij feestjes of bij een charmant gezelschap bij u thuis. Heerlijk op een zomerse dag bij u op het terras of een barbecue. Een wijn die voor iedere gelegenheid inzetbaar is.

Nu moet uw aandacht toch geprikkeld zijn, want het is een geweldige topper onder de Grüner Veltliner. We hebben er vele geproefd op de wijnexpo’s, deze is van absolute topkwaliteit. Verrukkelijk bij vis, schaaldieren, gevogelte en pasta met champignons.

nastl4

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Oostenrijk, Kamptal

Smaak / Soort

Droog, Fris, Mineraal

Producent/merk

Nastl

Jaar

2012

Prijsklasse

5 tot 10 euro

Druivenras

Grüner Veltliner