De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Rode wijn / Paul Rittsteuer, St. Laurent 2005 – ACTIE
Aanbieding!
paul-rittsteuer-st-laurent

Paul Rittsteuer, St. Laurent 2005 – ACTIE

€9,95 €4,95 inclusief 21% BTW

11 op voorraad

Druivensoort: St. Laurent
Land: Oostenrijk
Smaak: Fruitig en kruidig

Een wijn vinden zoals een goede Bourgogne proeft “het is een feest”.

Het wijnhuis

Sinds 1642 bewerkt de Familie Rittsteuer de zeer oude wijngaard. De wijngaarden zijn negen hectaren groot en bevinden zich aan de NeusielerSee. Door de weerkaatsing van het water en de zon op de druiven wordt de kwaliteit van de druiven bevorderd. Overdag kan het behoorlijk warm zijn en ’s avonds koud en vochtig. Rittsteuer136swTevens dunt men de druiventrossen met de hand uit om hierdoor hogere kwaliteit te verkrijgen. Tevens heeft men respect voor de natuur en gebruikt men geen bestrijdingsmiddelen.

De heer Rittsteuer is vele jaren regionaal minister van landbouw te Burgenland geweest. Nu is hij President van Wijnlandbouw te Burgenland geworden. U ziet, deze man zit met hart en ziel in de wijnbouw. Dit komt zeker tot uiting in zijn prachtige wijnen die overal beschreven worden en waarmee hij vele prijzen wint. Geen wonder dat veel gerenommeerde restaurants zijn wijnen op de kaart hebben staan.


De wijn: St. Laurent

Bloedrode robijngranaten kleur. Alles klopt hier. Een verfijnd boeket van donkerbessenfruit, zwarte kersen en noisette. Deze wijn heeft een aangename kruidige lengte. Sappige complexe structuur, rijpe zoete vruchten met een zeer aangename zijdezachte body. De wijn blijft goed hangen met donkere bessenvrucht in de afdronk. Een ruim bewaarpotentieel.

Verras uw vrienden en kennissen met deze erg mooie wijn. Een wijn vinden zoals een goede Bourgogne proeft “het is een feest”.

Rittsteuer

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Oostenrijk, St. Laurent

Smaak / Soort

Fruitig, Kruidig

Prijsklasse

0 tot 5 euro

Producent/merk

Paul Rittsteuer

Type/kleur

Rode wijn

Jaar

2005

Druivenras

St. Laurent