De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Witte wijn / Paul Rittsteuer, Weissburgunder
weissburgunder

Paul Rittsteuer, Weissburgunder

€8,95 inclusief 21% BTW

90 op voorraad

Druivensoort: Weissburgunder
Land: Oostenrijk
Smaak: fris, droog en kruidig

Deze sympathieke wijnmaker wint vele prijzen. Dit is ook te merken aan deze fantatische wijn.

Het wijnhuis

Sinds 1642 bewerkt de Familie Rittsteuer de zeer oude wijngaard. De wijngaarden zijn negen hectaren groot en bevinden zich aan de NeusielerSee. Door de weerkaatsing van het water en de zon op de druiven wordt de kwaliteit van de druiven bevorderd. Overdag kan het behoorlijk warm zijn en ’s avonds koud en vochtig. Rittsteuer136swTevens dunt men de druiventrossen met de hand uit om hierdoor hogere kwaliteit te verkrijgen. Tevens heeft men respect voor de natuur en gebruikt men geen bestrijdingsmiddelen.

De heer Rittsteuer is vele jaren regionaal minister van landbouw te Burgenland geweest. Nu is hij President van Wijnlandbouw te Burgenland geworden. U ziet, deze man zit met hart en ziel in de wijnbouw. Dit komt zeker tot uiting in zijn prachtige wijnen die overal beschreven worden en waarmee hij vele prijzen wint. Geen wonder dat veel gerenommeerde restaurants zijn wijnen op de kaart hebben staan.


De wijn: Weissburgunder

Smaak van rijpe steenvruchten en bloemen met een kruidige hint. Walnotengeur in de neus. In de afdronk heerlijk sappig en langaanhoudende amandeltonen. Elegante zurenstructuur met lange afdronk. Heerlijk bij carpaccio, gebakken forel met amandelen, Quiche Lorrain of met broccoli en bij een vegetarische maaltijd. Ook heerlijk bij asperges zeker als het seizoen daar is. Een mooie wijn als aperitief bij bijvoorbeeld een kaasplankje.

U zult dit ervaren als een voortreffelijke frisse wijn.

Weissburgunder 2012 Fallstaf Burgunder Trophy met 91 punten de 1ste plaats gekregen.

Rittsteuer

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Oostenrijk, Burgenland

Smaak / Soort

Droog

Prijsklasse

5 tot 10 euro

Producent/merk

Paul Rittsteuer

Druivenras

Weissburgunder

Jaar

2012