De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Witte wijn / Szigeti, Pinot Blanc Brut
Szigeti Pinot Blanc Brut

Szigeti, Pinot Blanc Brut

€12,95 inclusief 21% BTW

Druivensoort: Welschriesling
Land: Oostenrijk
Smaak:

Gold Trophy Burgenland 2014

Het wijnhuis

Peter en Nobert Szigeti hebben in verschillende landen hun ervaring opgedaan als wijnmaker onder andere in Brazilië en Oostenrijk, Schlöss Halbturn. Na een aantal jaren ging het bedrijf over van vader naar zijn zonen. Hierdoor was de geboorte bezegeld van een nieuwe cultuur in de mousserende wijn.

De sektkelders van Szigeti werden opnieuw ontworpen met een nieuwe technologie. Daarnaast hebben zij zich in Frankrijk, de historische thuisbasis van de Champagne, deze techniek eigen gemaakt. Dit komt zeker in uitdrukking in hun geweldige sekt. Men heeft na lange jaren experimenteren 25 verschillende soorten sekt verkregen. Dit is op zich al zeer bijzonder. De Burgenlandse familieonderneming is trots op

een export aandeel van 20% en levert aan meer dan 40 landen. Ook in Amerika wordt deze Sekt uit Gols steeds geliefder. Daarnaast zijn ze er zeer trots op dat topkok Kurt Gutenbrunner in het Café Sabarsky, dat zich bevindt in de nieuwe galerie te New York, dat door Ronald Lauders is opgericht, deze Sekt schenkt.

In Eisenstadt zijn de Peter en Nobert Szigeti op 12 Juni 2014 gekozen tot de Winzer van het jaar. Er namen 1474 winzers aan deel en zij verkregen de hoogste status die je kan bereiken. Dit is een ongekende prestatie om deze grote prijs te verkrijgen. Men behaalde zes gouden prijzen met hun Sekt Pinot Blanc 2012, Pinot Rose 2011, Gols Prestige 2011, Cuvee Prestige 2912, Welschriesling 2012 en Gruner Veltliner Brut 2012. Dit is een ongekende prestatie.


De wijn: Pinot Blanc Brut

Dit is een ongekende prestatie om deze grote prijs, de Gold Trophy Burgenland 2014, te verkrijgen.

Delicate florale aroma’s van witte bloemen en hooi. Begeleidende citrustonen, die onderbouwd zijn in exotische geuren en vruchten van vanille en mango. Een mooie balans van zuren en restsuiker. Als u dit gelezen heeft dan begrijpt u dat dit werkelijk een top sekt is.

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Oostenrijk, Burgenland

Smaak / Soort

Droog, Fruitig

Prijsklasse

10 tot 20 euro

Producent/merk

Szigeti

Type/kleur

Mousserende wijn, Witte wijn

Druivenras

Welschriesling

Jaar

2012