De heerlijkste wijnen uit diverse landen

Home / Winkel / Wijnassortiment / Witte wijn / Vincent Sauvestre, Chablis
chablis-2013-domaine-vincent-sauvestre

Vincent Sauvestre, Chablis

€13,95 inclusief 21% BTW

Druivensoort: Chablis
Land: Frankrijk
Smaak: Fris en Fruitig

Grand Vin De Bourgogne Vincent Sauvestre Chablis 2013. “Dit is een absolute top wijn”. Een prachtige klassieke bourgogne.

Het wijnhuis

De wijngaarden van de familie Sauvestre is in de 18e eeuw ontstaan. De grootvader van Vincent Sauvestre werd benoemd tot Maître de chais “Meester Producent”. vincentsauvestre2Toen hij het landgoed overnam in 1988 besloot hij de wijngaarden groots te ontwikkelen. Hij wilde het vlaggenschip worden van de Bourgogne. De enorme oppervlakte van zijn wijngaarden, 40 hectaren groot, waaronder Chablis, Côte de Nuits en Côte de Beaune zijn zeer beroemd geworden vanwege zijn enorme kennis en volharding.

De Chablis wijngaarden liggen in Meursault, op de steile heuvels van de vallei Van Coursieres in de Gemeente Chapelle-Vaupelteigne op de rechteroever van de rivier de Serein. De wijnstokken staan op een krijtachtige bodem.

Domaine Vincent Sauvestre Chablis bestaat uit 100% Chardonnay druiven. vincentsauvestre5Het sap wordt onder een lage temperatuur gebracht en ondergaat een alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks. Na 8 a 10 maanden wordt de vintage gebotteld. vincentsauvestre1De wijn ondergaat geen eikenbehandeling en men betracht een zuivere Chablis te behouden. De Bourgogne is wereld beroemd vanwege haar de rode en witte wijnen, die er worden geproduceerd. Vooral de Pinot Noir (Rood) en de Chardonnay (Wit). In 2003 besloeg het totale oppervlakte wijngaarden 28.530 hectaren.

De departementen binnen de Bourgogne zijn Yonne Chablis, Côte-d’Or, Côte de Nuits, Côte de Beaune, Saône-et Loire, Chalonnais en Mâconnais.

De witte druivensoorten zijn: Chardonnay. Aligoté, Pinot Blanc en Chassellas. De blauwe druivensoorten zijn : Pinot Noir, Gamay Noir, Tressot en César.


De wijn: Chablis

Dit een absolute topwijn die ook in veel Franse sterrenrestaurants wordt geschonken. De geur exotisch gekonfijte ananas, limoenen, meloen, perzik en mango. In de afdronk romig en toasty, met vleugjes van toffee en amandelen en een elegante mineraliteit. Vet in het glas met veel tranen en een zeer aantrekkelijke gele kleur.

vincentsauvestre4

Kenmerken

Extra informatie

Land/Regio

Frankrijk, Bourgogne

Smaak / Soort

Droog, Fris, Fruitig

Producent/merk

Vincent Sauvestre

Jaar

2013

Prijsklasse

10 tot 20 euro

Druivenras

Chablis